Referanser / Harstad Havn

Harstad Havn

Ifjor høst fikk Marina Solutions en stor og viktig kontrakt med Harstad Havn om levering av flytemoloanlegg som skal skjerme havnebassenget. I juni 2017 var det åpning av den 250 meter lange flytemoloen i Harstadsjøen Marina. På innsiden av flytemoloene er det etablert 60 båtplasser. Bølgebryteren gir svært god effekt for vind og bølger fra nordøst. Mens det er relativt tung sjø på utsiden av flytemolopromenaden, er det stille inne i havna.  Dermed er det mulig for småbåtene å ligge til kai i Harstad.

Fra april til juni 2017 har kranbåten vår; Marina Ocean og våre fast ansatte montører jobbet ved havna for å koble sammen og forankre bølgedemperne. Hver av de fem flytemoloene er 50 meter lang, 5 meter bred og veier ca 750 tonn. 2,9 meter er under havoverflaten. Elementene er sammenkoblet med kraftige virer, med svært høy holdekraft. Det er titalls forankringsstrekk som enten har 2-4 tonns anker på, eller er festet direkte i fjellbunnen med digre bolter. Under dekk er det innredet med boder. Flytemoloen har integrert ventilasjon, komplett elektropakke og infrastruktur som en normal bygning.

Målet var hele tiden å bli ferdig med oppgraderingen i havna innen Festspillene i Nord-Norge åpnet i slutten av juni, og med god og effektiv prosjektledelse gikk dette akkurat som planlagt.

Vi takker Harstad Havn for tilliten og oppdraget, og gratulerer med en av Norges fineste havnepromenader.

 

Kontakt oss for en uforpliktende prat